Putin refuză să organizeze exerciţii militare la Marea Neagră. “Nu doresc escaladarea tensiunilor în regiune”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu difuzat duminică seara la televiziunea rusă de stat, că a respins o propunere a Ministerului Apărării de a organiza exerciţii militare la Marea Neagră ca răspuns la activitatea NATO, deoarece nu doreşte să escaladeze tensiunile în regiune, transmite Reuters.

Rusia s-a plâns de ceea ce a numit o creştere periculoasă a activităţii militare a Statelor Unite şi a aliaţilor săi în regiunea Mării Negre, cu o activitate mai mare a avioanelor de spionaj occidentale, zboruri cu bombardiere strategice şi prezenţa a două nave de război americane. 

 O parte din activitate a avut loc în vecinătatea Crimeei, peninsula de la Marea Neagră pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014 şi pe care Kievul o doreşte înapoi.  

Tensiunile sunt, de asemenea, mari în legătură cu ceea ce oficialii americani au numit o consolidare îngrijorătoare a armatei ruse în apropierea Ucrainei şi un conflict legat de migranţi între Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, şi Uniunea Europeană. 

 Într-un interviu acordat televiziunii de stat, publicat pe site-ul Kremlinului şi difuzat duminică seara, Putin a spus că nu vrea să alimenteze tensiunile în zona Mării Negre.  

“Ar trebui să spun că Ministerul nostru al Apărării a avut o propunere de a organiza propriile noastre exerciţii rapide în acele ape. Dar cred că ar fi inutil şi că nu este nevoie să creştem tensiunile acolo”, a spus Putin.  

”Deci, Ministerul Apărării se limitează la escortarea avioanelor şi navelor (NATO)”, a declarat Putin pentru postul Rossiya-1.  

Statele Unite au declarat că navele sale de război se află în Marea Neagră pentru a spori colaborarea cu aliaţii NATO din regiune.  

Statele Unite şi aliaţii lor din NATO desfăşoară cu adevărat exerciţii neplanificate, vreau să subliniez, exerciţii neplanificate în apele Mării Negre. Aceasta este o provocare serioasă pentru noi”, a spus Putin.

Sursă foto: Reuters

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Talibanii au lansat un asalt împotriva mai multor ascunzători ale Statului Islamic-Khorasan

Mon Nov 15 , 2021
Talibanii au lansat luni un asalt împotriva mai multor presupuse ascunzători ale aripii afgane a Statului Islamic (ISIS-K) în provincia Kandahar, în sudul Afganistanului, declară surse din cadrul poliţiei AFP, citată de News.ro. Această operaţiune împotriva ISIS-K a fost lansată către miezul nopţii de duminică spre luni în patru districte […]