Putin este cu ochii pe România: “Sistemele antirachetă din România și Polonia pot fi folosite pentru atac”

1

Țările occidentale desfășoară infrastructură militară chiar la granițele Rusiei și nu doar pentru o apărare ipotetică, a declarat joi președintele rus, Vladimir Putin. În mai multe rânduri, România a negat că scutul anti-rachetă de la Deveselu ar folosi rachete balistice, potrivit NewsWeek.

„Să vedem unde se află infrastructura militară a NATO: este situată chiar în apropierea granițelor noastre, în timp ce sistemele de apărare antirachetă au fost dislocate în România și Polonia și pot fi utilizate cu ușurință, având în vedere că lansatoarele MK-41 staționate acolo pot funcționa ca un complex de atac”, a spus președintele rus.

„Este doar o chestiune de câteva minute pentru a schimba software-ul”, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării a considerat că manevrele din Marea Neagră sunt un factor de destabilizare, utilizând teritoriului ucrainean pentru scopuri militare.

Ministerul raportase la 10 noiembrie că navele Marinei americane au sosit în Marea Neagră pentru a participa la exercițiile multinaționale ale Comandamentului European al SUA în regiune.

Potrivit datelor ministerului, distrugătorul US Porter, petrolierul pentru reaprovizionarea flotei John Lenthall și nava de comandă și personal Mount Whitney au intrat în Marea Neagră pentru exercițiul multinațional.

La 15 noiembrie, US Mount Whitney a plecat spre Marea Mediterană, după finalizarea exercițiului.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

One thought on “Putin este cu ochii pe România: “Sistemele antirachetă din România și Polonia pot fi folosite pentru atac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

“Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România”

Fri Nov 19 , 2021
Acest lucru a fost declarat de către Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы” în urma vizitei ministrului de Externe la Moscova, în care a vorbit mai detaliat despre starea actuală și perspectivele dezvoltării cooperării între Moldova […]