Puternicul obuzier FH70 intră în luptă în Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat că obuzierele FH70, donate recent de Italia Armatei Ucrainene, au fost folosite în operațiuni de luptă împotriva țintelor rusești.

„Obuzierele autopropulsate FH70 distrug deja inamicul pe linia frontului. Datorită încărcătorului de proiectile semi-automat, un echipaj instruit poate trage până la 6 focuri pe minut, aproape la fiecare 10 secunde”, a afirmat ministrul.

Acesta a mai spus că noile obuziere de 155 mm distrug ținte rusești în lupta din regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

FH70 este un obuzier puternic de 155 mm dezvoltat în comun de Regatul Unit și Germania. Folosește o muniție de 155 mm de calibru 39, cu o frână dublă cu deflector și bloc de culpă glisant.
Autonomia maximă este de aproximativ 30 km. Sistemul de încărcare este semi-automat și constă dintr-o tavă de încărcare și un încărcător automat de tuburi.

Obuzierul este operat de un echipaj de 8 soldați, în timp ce echipa minimă de luptă este de 4 oameni. FH70 are propriul său motor Volkswagen de 1.700 cmc, care alimentează hidraulica pistolului atunci când este pus în stare de luptă sau rulat. În plus, acest motor îi permite lui FH70 să se deplaseze independent, fără tractor, pentru o autonomie de până la 20 km la viteză mică. Adică, FH70 este un obuzier remorcat, dar care se mișcă automat.

Sursă foto: Ministerul ucrainean al Apărării

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Primele avioane F-16 norvegiene vor ajunge în România în anul 2023

Fri May 27 , 2022
Primele avioane F-16 din lotul de 32 de bucăți pe care România îl va achiziționa din Norvegia vor ajunge, probabil, în țara noastră în 2023, anunță Aviația Magazin. Agenția norvegiană pentru echipamente militare (Forsvarsmateriell) a prelungit recent un acord cu cei de la Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) referitor la […]