Proteste la Tel Aviv pe fondul deciziei de anexare a teritoriilor din Cisiordania

1

Mii de israelieni au participat sâmbătă seară (06.06.2020) la proteste în Tel Aviv, împotriva deciziei premierului Benjamin Netanyahu de a demara la începutul lunii viitoare procesul de anexare a unor părți din Cisiordania, scrie The Times of Israel.

Zeci de ofițeri au asigurat desfășurarea mitingului, după ce poliția a declarat că prezența va fi limitată la 2.000 de persoane. Se pare că, totuși, numărul participanților a depășit 6.000 în ceea ce pare a fi cel mai mare protest din Israel de la începutul pandemiei de coronavirus.

Manifestarea a fost organizată de partidul de stânga Meretz și de facțiunea comunistă Hadash din Lista comună majoritar-arabă, alături de alte câteva grupuri de stânga.

Nitzan Horowitz, liderul Meretz, a declarat în fața mulțimii că anexarea teritoriilor palestiniene va fi o „crimă de război” și că va costa Israelul milioane, deoarece economia este deja puternic afectată de pandemie.

„Nu putem înlocui o ocupație de zeci de ani cu un apartheid care va dura pentru totdeauna”, a declarat Horowitz. „Da, pentru două state și pentru două popoare, nu, pentru violență și vărsare de sânge”, a continuat acesta.

Liderul mișcării de stânga a mai spus că „anexarea este o crimă de război, o crimă împotriva păcii, o crimă împotriva umanității, o crimă care va avea ca rezultat vărsarea de sânge”.

Acesta i-a acuzat pe ministrul apărării, Benny Gantz, pe ministrul de externe, Gabi Ashkenazi, pe ministrul economiei, Amir Peretz, că „ridică mâinile și se târăsc în cealaltă parte”, făcând referire la coaliția de guvernământ acceptată de cei trei lideri de centru-stânga cu partidul de centru-dreapta condus de premierul Netanyahu.

Sursă foto: tellerreport.com

Redactia

One thought on “Proteste la Tel Aviv pe fondul deciziei de anexare a teritoriilor din Cisiordania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele pentru Operații Speciale: termen prelungit pentru înscrierea la cursurile de formare

Sun Jun 7 , 2020
Potrivit unui anunț al Forțelor pentru Operații Speciale Române, pe pagina de Facebook, cei care doresc să se înscrie pentru cursul de formare a subofițerilor în activitate mai au la dispoziție o săptămână, ultima zi de înscrieri fiind 15 iunie. Există disponibile 60 de locuri, acestea fiind repartizate astfel: 20 […]