Programul de supraveghere în masă al NSA declarat ilegal

O curte federal din SUA a decis că programul de supraveghere în masă al Agenției Naționale de Securitate (NSA), expus de Edward Snowden în 2013, a fost ilegal și, posibil, chiar neconstituțional, informează Reuters.

Decizia din 02.09.2020 vine la șapte ani după ce Edward Snowden a făcut public faptul că au fost monitorizate milioane de apeluri telefonice ale americanilor, fapt ce a condus la mari dispute în spațiul public cu privire la confidențialitatea și viața privată a cetățenilor americani.

„Acum șapte ani, când o știre menționa că sunt acuzat ca infractor pentru că am spus adevărul, nu mi-am imaginat niciodată că voi trăi pentru a vedea instanțele noastre condamnând activitățile NSA ca fiind ilegale”, a precizat Snowden miercuri (02.09.2020) într-o postare pe Twitter.

După ce Snowden a dezvăluit în 2013 programul de colectare a înregistrărilor telefonice derulat de NSA, mulți oficiali au susținut acest program, spunând că a contracarat cu succes atacuri teroriste. Mike Rogers, un republican din Michigan care conduce Comitetul de Informații al Senatuluia, a spus, de exemplu, că programul de supraveghere al NSA a oprit peste 50 de atacuri teroriste.

Edward Snowden este în continuare acuzat de spionaj în SUA.

Sursă foto: politico.eu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Noua aeronavă de luptă de producție sud-coreeană

Sat Sep 5 , 2020
Korea Aerospace Industries (KAI) a dezvăluit noul prototip al aeronavelor de luptă KF-X de generația a 4-a, scrie Defence Blog. Gigantul sud-coreean din industria aerospațială face progrese semnificative în ceea ce privește construirea aeronavelor de vânătoare, cu scopul de a produce un avion de luptă multirol cu tehnologie avansată pentru […]