Problema extremismului continuă în structurile de securitate și apărare din Germania: unitate a forțelor speciale de poliție va fi desființată

Unitatea forțelor speciale de poliție din Frankfurt va fi desființată cu totul, după ce procurorii au descoperit mesaje naziste transmise pe un grup intern al polițiștilor, potrivit Deutsche Welle, citat de Biziday.

Ministrul de interne al landului Hessa a declarat că „această conduită este inacceptabilă și a făcut inevitabilă dizolvarea unității”. Ea va fi reînființată și regândită sub o altă formă. Miercuri (09.06.2021), Parchetul din Frankfurt a anunțat că 20 de ofițeri activi sunt suspectați într-o investigație privind organizațiile de extremă dreaptă. Șaptesprezece dintre ei au răspândit texte și simboluri naziste, interzise în Germania. Suspecții au vârste între 29 și 54 de ani.

Deutsche Welle amintește că acesta nu este primul scandal de acest fel ce afectează poliția și forțele armate ale Germaniei, în ultimii ani. Ministerul apărării a desființat anul trecut în noiembrie o companie a Comandamentului Forțelor Speciale (KSK) din aramata germană, după ce a devenit clar că soldații acoperiseră activitățile de extremă dreapta desfășurate de anumiți membri.

Sursă foto: biziday.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ambasadorul rus la București: „În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru al NATO”

Fri Jun 11 , 2021
Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, a adresat României un avertisment foarte dur. Mesajul ambasadorului a fost transmis drept răspuns la întrebarea primită din partea ziarului „România liberă”, în cadrul unei conferințe de presă online, organizată de Ambasada Rusiei la data de 10.06.2021. Întrebarea ziarului „România liberă” a fost […]