Primul exercițiu comun din acest an al militarilor din Rusia și Belarus

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, primul exercițiu tactic comun ruso-belarus desfășurat în 2021, dedicat menținerii păcii, se va desfășura în perioada 9-20.02.2021 în poligonul de antrenament din regiunea Ulyanovsk, informează TASS.

Exercițiile comune ruso-belaruse ale trupelor aeriene ruse și ale forțelor pentru operații speciale din Belarus vor fi efectuate în martie pe teritoriul celor două țări, a declarat reporterilor Ministerul Apărării din Rusia.

„Faza activă a exercițiilor va avea loc în perioada 16-19 martie. În total, peste 400 de militari și aproximativ 100 de unități de luptă și echipamente speciale ale formațiunii Ulyanovsk vor fi implicate în exerciții. Din partea Belarusului vor participa peste 80 de militari ai Diviziei de asalt aerian a Forțelor pentru Operații Speciale”, a raportat ministerul.

Exercițiile vor implica și două tunuri de elicopter Mi-24 și șase elicoptere de transport de luptă Mi-8AMTSh din districtul militar central al Federației Ruse.

„În același timp, exerciții tactice comune vor avea loc în perioada 15-27 martie la unitatea de instruire Osipovichsky din regiunea Minsk. Din partea rusă vor participa aproximativ 90 de militari ai Regimentului de asalt aerian al Gărzilor din Marea Neagră – Divizia Aeriană a Gărzilor Pskov, în vreme ce din partea Forțelor pentru Operații Speciale ale Armatei din Belarus vor fi angrenați peste 400 de militari și aproximativ 100 de unități de luptă și echipamente speciale din partea Diviziei Aeriene a Gărzilor de la Vitebsk”, mai precizează ministerul rus.

Sursă foto: tekdeeps.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Germania – principala țintă a campaniilor de dezinformare ale Rusiei

Tue Mar 9 , 2021
Germania se află în centrul eforturilor de dezinformare ruseşti mult mai mult decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al UE, informează dpa, citată de Agerpres. „Niciun alt stat membru al UE nu este atacat mai violent decât Germania”, indică un raport publicat marţi (09.03.2021) de serviciul […]