Primele F-35 ale US Air Force au sosit în Anglia (video)

Prima escadrilă de avioane F-35A ale US Air Force în Europa a primit primele aparate de acest tip, la baza Royal Air Force din Lakenheath, în estul Angliei.

495th Fighter Squadron, cunoscută sub numele de „Valkyries”, care a fost reactivată în urmă cu un an la baza aeriană Lakenheath, va avea alocate 24 de avioane F-35A, o creștere semnificativă a capacităților forțelor americane în Europa.

Primele patru F-35A au sosit la Lakenheath reprezentând punctul culminant al unui proces de șase ani de când baza a fost anunțată pentru prima dată ca fiind o viitoare gazdă a avionului de vânătoare de generația a cincea.

„Forțele noastre de coaliție se antrenează și luptă în cel mai dinamic teatru, necesitând cele mai avansate platforme”, a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, informează The Drive.

„Valkyries simbolizează mișcarea forței către mai multă incluziune și reprezintă, în egală măsură, superioritatea aeriană a acestui avion din a cincea generație”, a adăugat Lt. Col. Ian McLaughlin, comandantul 495th Fighter Squadron.

Înainte de sosirea avioanelor, baza Lakenheath a fost echipată cu o nouă infrastructură, inclusiv un simulator de zbor, o unitate de întreținere, noi hangare și facilități de depozitare pentru a găzdui Joint Strike Fighters.

În afara Marii Britanii, avioane F-35 sunt sau vor fi dislocate în Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Norvegia, Polonia și Elveția, înainte de sfârșitul acestui deceniu.

Sursă foto: The Drive

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SUA își sfătuiește cetățenii să evite călătoriile în Ucraina, pe fondul ameninţării în creştere a unei invazii ruseşti

Tue Dec 21 , 2021
Departamentul de Stat al SUA îi avertizează pe cetățenii americani să evite călătoriile în Ucraina atât din cauza Covid, cât și din cauza ”amenințărilor crescânde din Rusia”, potrivit unui comunicat oficial, anunță AgerPres. ”Cetățenii SUA trebuie să fie conștienți de relatările potrivit cărora Rusia planifică o acțiune militară semnificativă împotriva […]