Prima reacție a României după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială în Rusia

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că a luat act cu îngrijorare de declarațiile lui Vladimir Putin din această dimineață și a subliniat că România își menține atitudinea echilibrată și va continua să analizeze cu calm situația, anunță Digi24.

“Azi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineață am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie.

Ne menținem atitudinea echilibrată, vom continua să analizăm cu calm evoluția situației cu aliații din NATO și partenerii din Uniunea Europeană. Îmi exprim speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze”, a declarat miercuri, premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare. Totodată, el a spus că vor fi asigurate “condițiile pașnice de organizare a referendumurilor” în zonele ocupate.

Sursă foto: www.forbes.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Panica și frica i-au cuprins pe cetățenii ruși, după anunțul lui Vladimir Putin legat de mobilizarea parțială

Thu Sep 22 , 2022
Mii de bărbați ruși care au vârsta militară necesară pentru înrolarea în armată ar fi încercat să fugă din țară miercuri, iar mulți alții încearcă să plănuie cum să evite să ajungă pe frontul din Ucraina. Toate acestea după ce Vladimir Putin a declarat o mobilizare militară parțială pentru război. […]