Prima femeie la șefia intelligence-ului italian

Premierul italian Mario Draghi a numit pentru prima oară o femeie la conducerea Departamentului pentru Securitatea Informaţiilor (DIS), pe diplomata Elisabetta Belloni, transmite Reuters, potivit Hotnews.

DIS este structura ce face parte din Consiliul Ministerial care coordonează și controlează activitatea celor două servicii de intelligence, atât pe zona externă – AISE, cât și internă – AISI.

Belloni, în vârstă de 62 de ani, este din 2016 secretar general în ministerul de externe. Anterior, aceasta a condus unitatea de criză a ministerului însărcinată cu protejarea cetăţenilor italieni în străinătate.

A devenit cunoscută după ce a contribuit la eliberarea unor italieni răpiţi de militanţi în Irak şi Afganistan şi a condus operaţiunile pentru repatrierea turiştilor italieni afectaţi de un tsunami produs în Asia în 2004.

Originară din Roma, Belloni a intrat în diplomaţie în anul 1985.

Sursă foto: ilpost.it

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Trageri cu instalația de artilerie a Fregatei „Mărășești”

Fri May 14 , 2021
Fregata „Mărășești” a executat miercuri (12.05.2021), activități de trageri cu instalațiile de artilerie de la bord, secvențe ce fac parte din desfășurarea Exercițiului TOMIS 21, integrat în serie de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, se arată într-o postare pe Facebook a […]