Președintele Volodimir Zelenski: “Ucraina a dejucat un complot care viza o tentativă de lovitură de stat”

Zelenski a anunțat într-o conferință de presă că țara sa a descoperit un complot care viza o tentativă de lovitură de stat săptămâna viitoare cu implicarea rușilor, anunță Reuters.

Zelensky nu a oferit detalii complete despre complot și nu a acuzat statul rus de implicare, deși a vorbit pe larg la conferința de presă despre o amenințare militară a Rusiei și a spus că Ucraina va fi pregătită pentru un atac.

De cealaltă parte, Kremlinul a negat rapid orice rol în vreun complot susținând că nu are de gând să ia parte la astfel de acte.

Rusia și-a consolidat forțe în apropierea graniței cu Ucraina. Kievul, Statele Unite și NATO și-au exprimat în ultimele zile îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc – o sugestie pe care Kremlinul a respins-o drept falsă și alarmistă.

„Avem provocări nu numai din partea Federației Ruse și o posibilă escaladare – avem mari provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră în perioada 1-2 decembrie”, a spus Zelensky.

Șeful serviciilor de informații militare a Ucrainei a declarat săptămâna trecută publicației Military Times că Rusia avea peste 92.000 de soldați în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Ucraina, care dorește să adere la alianța militară NATO, a primit la începutul acestui an muniție și rachete Javelin americane, spre furia Moscovei.

Zelensky a mai spus, de asemenea, că șeful său de cabinet, Andriy Yermak, va contacta în curând reprezentanții Rusiei în legătură cu conflictul dintre cele două țări. Separat, Yermak a spus că va contacta un înalt oficial de la Kremlin, mai precis pe Dmitri Kozak, notează Jerusalem Post.

Sursă foto: Kyiv Post

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Avioanele CF-188 ale Canadei aflate în România ar putea fi dislocate în Ucraina

Fri Nov 26 , 2021
Potrivit publicației The Globe and Mail, care citează surse proprii din interiorul Ministerului Apărării al Canadei, pe fondul dezbaterilor la nivelul NATO cu privire la descurajarea Rusiei și în contextul îngrijorărilor asupra unei noi agresiuni militare a Rusiei împotriva Ucrainei, Canada are în vedere o potențială dislocare a aeronavelor CF-188 […]