Președintele României a convocat CSAT pentru aprobarea bugetului instituțiilor din domeniul securității naționale

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru vineri (19.02.2021), ora 13, la Palatul Cotroceni ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre propunerile de buget pe 2021.

„Vineri, 19 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit proiectului bugetului de stat pentru 2021, instituțiile din domeniul apărării și serviciile secrete au alocate următoarele sume:

  • Ministerul Apărării primește cu 3,4% mai mult, respectiv 20 miliarde lei;
  • Serviciul de Protecție și Pază – mai mult cu 49,4%, la 397 milioane lei;
  • Serviciul de Telecomunicații Speciale – mai puțin cu 9,8%, la 622,1 milioane lei;
  • Serviciul Român de Informații – mai puțin cu 0,56%, la 2,7 miliarde lei;
  • Serviciul de Informații Externe – mai puțin cu 0,03%, la 390,7 milioane.

Sursă foto: mediafax.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Secretar de stat în MTI: „zero trust” în abordarea Centrului Cyber al UE. 5G, IoT și riscurile asociate dezvoltării conceptului de „smart city”

Thu Feb 18 , 2021
Centrul European pentru Securitate Cibernetică trebuie să utilizeze conceptul de „zero trust” un concept imperativ şi de mare actualitate în securitatea cibernetică, a declarat joi (18.02.2021) secretarul de stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Dragoş Preda, într-o dezbatere dedicată digitalizării, potrivit Agerpres. „Conceptul de zero trust – neîncredere totală, verificare […]