Președintele ceh: „partea rusă comite o prostie”

Preşedintele Milos Zeman a criticat decizia Rusiei de a înscrie Cehia pe o nouă listă a aşa-numitelor „state străine neprietenoase”, transmit dpa, citat de Agerpres.

„Partea rusă comite o prostie, deoarece este o greşeală să transformi foştii prieteni în duşmani”, a declarat duminică (16.05.2021) şeful statului ceh pentru postul de radio Frekvence 1. Preşedintele Zeman a argumentat că, în cazul în care prietenia nu este posibilă, atunci ar trebui restabilite „cel puţin relaţii corecte”.

Conform deciziei Moscovei, numărul personalului local pe care ambasada Cehiei îl poate angaja a fost redus la 19 cetăţeni ruşi.

Această decizie are consecinţe foarte concrete: începând din iunie, operaţiunile hoteliere şi ale restaurantului din cadrul Centrului Cultural Ceh din Moscova vor fi întrerupte.

Marele complex de clădiri din centrul oraşului a fost construit în 1986 şi serveşte ca bază pentru oamenii de afaceri şi exportatori, precum şi pentru activităţile de promovare a ţării.

Cehia a acuzat serviciile de informaţii ale Rusiei de explozia produsă la un depozit de muniţii din estul ţării în 2014. Moscova a negat aceste acuzaţii. Au urmat expulzări reciproce de diplomaţi.

Cehia şi Statele Unite sunt singurele ţări aflate pe noua listă a Rusiei cu „state străine neprietenoase”.

Sursă foto: independent.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Shin Bet și IDF au asasinat un lider al Jihadului Islamic Palestinian

Tue May 18 , 2021
IDF și Agenția de Securitate din Israel, Shin Bet, l-au asasinat pe Hassam Abu-Harbid, comandantul brigăzii nordice din Gaza a organizației teroriste Jihadul Islamic Palestinian, printr-un atac aerian cu avioane de luptă, informează Israel Defense. Abu-Harbid, comandant al organizației de mai bine de 15 ani, a fost responsabil pentru mai […]