Posibilă vânzare a peste 500 de vehicule tactice americane către armata din Kuweit

Departamentul de Stat al SUA a aprobat săptămâna trecută posibila vânzare a 517 vehicule tactice grele către Kuweit. Costul estimat este de 445 milioane dolari. Vehiculele includ camioane tactice cu mobilitate extinsă (HEMTT), transportoare pentru echipamente grele (HET), transportoare cu rachete ghidate și camioane-cisternă pentru combustibil. Contractorul principal va fi Oshkosh Defense, împreună cu Fontaine Trailers și Etnyre.

Defense Security Cooperation Agency (DSCA) a precizat într-un comunicat că „această vânzare propusă va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat major non-NATO, care este o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Orientul Mijlociu”.

„Kuweitul va folosi aceste vehicule pentru a transporta și sprijini echipamentele grele, inclusiv tancurile M1A2 și noul lor tanc de luptă principal M1A2K prevăzut pentru livrare în 2021”, a spus DSCA. „Kuweitul nu va avea nici o dificultate să integreze acest echipament și serviciile asociate în forțele sale armate”, a mai explicat DSCA.

Sursă foto: worldofmods.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

FSB: Consulul estonian la Sankt-Petersburg arestat pentru spionaj

Wed Jul 7 , 2021
Consulul Estoniei la Sankt-Petersburg, Mart Latte, a fost reţinut marţi (06.07.2021), în timp ce primea „informaţii clasificate” de la un cetăţean rus, a anunţat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB), citat de Interfax, conform Reuters şi EFE. „FSB a arestat în flagrant delict un diplomat estonian, consulul Estoniei […]