Polonia trimite medici militari în Italia

Un grup de 15 medici militari din Polonia a fost trimis în Italia, în data de 30.03.2020, unde vor sprijini autoritățile locale în lupta cu pandemia de coronavirus. Medicii polonezi vor rămâne în Italia până pe 09.04.2020. Misiunea este organizată de Institutul Militar de Medicină din Varșovia și Centrul Polonez de Ajutor Internațional.

Pe timpul șederii, medicii polonezi vor face schimb de experiență cu omologii lor italieni cu privire la modul de combatere a pandemiei și la alte activități de sprijin a societății. În plus, polonezii au ca obiectiv dobândirea de cunoștințe, care vor fi esențiale pentru a sprijini mai bine autoritățile civile și militare din țara lor de origine.

Deși criza coronavirusului din Polonia este mult mai puțin intensă decât în Italia sau în cea mai mare parte a Europei Occidentale, țara încă așteaptă faza principală a bătăliei cu pandemia, care cel mai probabil va conduce la infectarea unui număr mult mai mare de persoane decât în prezent, dar și la creșterea numărului de decese.

worldometers.info/coronavirus/

În Polonia au fost confirmate până la 01.04.2020 un număr de 2.347 de cazuri, au fost înregistrate 35 de decese și 7 persoane care s-au vindecat. Cu aceste cifre, Polonia se situează pe locul 27 la nivel global din punct de vedere al numărul de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Sursă articol și foto: milmag.eu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Oameni care au schimbat lumea (ep. 4) – Otto von Bismarck

Wed Apr 1 , 2020
La data la care se împlinesc 205 ani de la nașterea sa, am ales să prezentăm, în cel de-al patrulea episod al seriei „Oameni care au schimbat lumea”, viața și realizările lui Otto von Bismarck. Otto Eduard Leopold von Bismarck, prinţ von conte von Bismarck-Schonhausen, duce von Lauenburg, s-a născut […]