Polonia solicită un nou radar de apărare aeriană din partea Statelor Unite

Gigantul aerospațial Raytheon a anunțat pe contul său de Twitter că guvernul polonez a înaintat o scrisoare guvernului SUA prin care solicită senzorul de apărare antirachetă și de nivel inferior (LTAMDS).

Radarul de generație următoare este destinat să contracareze armele hipersonice și este construit pentru armata SUA de către Raytheon Missiles & Defense.

LTAMDS are trei rețele de antene – o matrice primară pe față și două rețele secundare pe spate. Acestea lucrează împreună, detectând amenințări din orice direcție în același timp.

Matricea primară are aproximativ aceeași dimensiune ca și matricea pentru Patriot Air and Rachete Defense System, dar are o putere de două ori mai mare. Radarul este proiectat pentru sistemul integrat de apărare aeriană și antirachetă al armatei SUA, dar va păstra și investiția clienților militari existenți în sistemul Patriot.

Noul radar LTAMDS va înlocui radarele Patriot ale Armatei SUA și va funcționa pe rețeaua integrată de apărare aeriană și antirachetă a armatei.

Sursă foto: Raytheon

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Premierul spaniol anunţă o reformă a serviciilor de informații, în urma unui răsunător scandal de spionaj

Thu May 26 , 2022
Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat joi o reformă a legii care reglementează funcţionarea serviciilor de informaţii ale Spaniei, în principal pentru “a întări controlul judiciar“, în urma unui răsunător scandal de spionaj, informează AFP. Reforma este necesară “pentru a întări garanţiile acestui control, dar şi pentru a asigura respectarea […]