Poliția germană: peste jumătate dintre combatanții Daesh întorși în țară sunt considerați periculoși

Poliția germană consideră 61 dintre cei aproximativ 100 combatanţi ai grupării teroriste Daesh, care s-au întors în Germania din Siria şi Irak, ca fiind periculoși, precizează guvernul de la Berlin ca răspuns la o solicitare a parlamentarului Martin Hess, scrie Deutsche Presse-Agentur, citată de Agerpres.

32 dintre cei considerați periculoși sunt în prezent în închisoare sau în arest preventiv, a informat guvernul pe parlamentarul Martin Hess de la Alternativa pentru Germania (AfD).

Martin Hess, care este fost ofițer de poliție, a argumentat că poliţia nu este abilitată să-i monitorizeze pe cei consideraţi periculoşi din cauza lipsei de personal şi din motive legale. Potrivit Deutsche Presse-Agentur, politicianul de extremă dreapta a declarat că astfel de indivizi ar trebui deportaţi sau ţinuţi în custodie până când nu vor mai reprezenta o ameninţare.

Potrivit ministerului de interne german, peste 1.060 de extremişti islamişti au plecat din Germania în Siria şi Irak în ultimii ani. Se consideră că aproximativ o treime dintre aceştia s-au întors de atunci în Germania.

Se crede că cei clasificaţi drept periculoşi sunt capabili să întreprindă atacuri teroriste sau să execute violenţe motivate politic.

Sursă foto: thesun.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Grupări de extremă dreapta din Europa instruite în taberele din Rusia

Wed Jun 10 , 2020
Membrii grupărilor neo-naziste din Germania au participat la antrenamente în lagărele de instruire paramilitare din Rusia, care au fost organizate de un grup pe care SUA au desemnat-o organizație teroristă globală, dar pe care guvernul rus nu l-a interzis. Dacă este adevărat, aceste afirmații vin să confirme faptul că grupurile […]