Planurile Beijingului pentru o lege a biosecurității

Afectată grav de severitatea focarului de coronavirus, administrația de la Beijing intenționează să elaboreze o lege a biosecurității și să instituie un sistem juridic care să asigure securitatea în domeniul biologic, prin crearea unei forțe formate din personal medical dedicat, ce va fi instruit în gestionarea unor situații de epidemie.

Wu Qian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, a refuzat să comenteze în mod direct opiniile experților în acest caz, dar a precizat că situația actuală a COVID-19 subliniază importanța domeniului biosecurității.

„Focarul COVID-19 arată că statul chinez nu este pe deplin pregătit să facă față eficient unui dezastru biologic sau chiar a unui potențial război biologic, care poate avea un impact similar cu un conflict armat la nivel regional”, a declarat Wu Qian, la 02.03.2020 pentru „Global Times”.

„China a decis să includă biosecuritatea în sistemul său de securitate națională și plănuiește construcția unui sistem național de control și gestionare a riscurilor de biosecuritate, concomitent cu sporirea capacității țării de a proteja sănătatea cetățenilor, în vederea asigurării păcii și securității pe termen lung”, a declarat Wang Peng, cercetător asociat la Institutul Chongyang pentru Studii Financiare, de la Universitatea Renmin din China.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a mai afirmat că atunci când nu există o amenințare biologică iminentă, această structură poate participa la misiuni de ajutor umanitar în țări din regiune, aspect care nu numai că va spori capabilitățile forței chineze, dar va contribui și la proiectarea puterii Beijingului în plan regional și global.

Sursă articol și foto: defenseworld.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tehnologie AI care poate prezice răspândirea COVID-19

Thu Mar 5 , 2020
Compania canadiană din domeniul inteligenței artificiale (AI) Blue Dot a avertizat cu privire la extinderea focarelor de coronavirus înaintea alertelor oficiale ale centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor și a Organizației Mondiale a Sănătății. Compania a putut face acest lucru folosind diferite surse de informații dincolo de statisticile oficiale despre […]