Piratare de e-mailuri la parlamentul finlandez

Parlamentul finlandez a anunţat luni (28.12.2020) că poliţia investighează piratarea unui număr de conturi de e-mail ale unor deputaţi şi angajaţi ai instituţiei, relatează dpa, citat de Agerpres.

Atacul a avut loc în lunile recente şi a fost descoperit de sistemele de supraveghere tehnică ale parlamentului. Biroul naţional de investigaţii a lansat o anchetă asupra incidentului, cu sprijin din partea parlamentului. Nu se ştie cine este responsabil pentru piratarea acestor conturi, notează dpa.

Preşedinta parlamentului, Anu Vehvilainen, a declarat că atacul reprezintă „o ameninţare serioasă împotriva democraţiei noastre şi a societăţii finlandeze”.

„Pentru a ne întări securitatea cibernetică, avem nevoie de propriile noastre măsuri naţionale, precum şi de o cooperare activă atât în interiorul UE, cât şi la nivel internaţional”, a adăugat aceasta.

Parlamentul finlandez nu a oferit informaţii suplimentare din cauza faptului că ancheta este în desfăşurare. Biroul naţional de investigaţii cooperează şi cu alte autorităţi din Finlanda, inclusiv poliţia, şi parteneri internaţionali.

Parlamentul Norvegiei a anunţat şi el un atac informatic similar mai devreme în acest an, pe care poliţia norvegiană l-a pus pe seama unor hackeri cu legături cu serviciul de informaţii militare rus – GRU.

Sursă foto: euronews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atacuri ale teroriștilor de la Boko Haram asupra creștinilor. Au ucis pastorul și au dat foc bisericii

Tue Dec 29 , 2020
Gruparea teroristă Boko Haram a ucis cel puțin șapte persoane, inclusiv un preot, în cel mai recent atac îndreptat împotriva creștinilor. Potrivit unor sure oficiale, teroriștiii au luat cu asalt satul Pyemi, lângă Chibok, din nordul Nigeriei, în timp ce localnicii se pregăteau să sărbătorească Crăciunul, scrie evz.ro. În cursul […]