Persoane necunoscute au atacat aeroportul din Kabul

Un schimb de focuri a avut loc, luni dimineață (23.08.2021), pe aeroportul din Kabul între atacatori necunoscuți și soldați ai forțelor de securitate afgane, unul dintre aceștia fiind uciși, iar trei răniți, potrivit armatei germane. În confruntarea armată au intervenit ulterior forțe americane și germane, spune Bundeswehr pe pagina sa de Twitter.

CNN transmite că un lunetist din afara incintei a început să tragă în gărzile afgane din incinta aeroportului, acestea au ripostat, dar soldații americani au început să tragă în gărzile afgane. Doi oficiali NATO din aeroport au spus că situația este sub control, iar toate porțile au închise.

Schimbul de focuri a avut loc la poarta nordică a aeroportului din Kabul la ora 06:43, ora locală (05:13 ora României), potrivit sursei citate.

Niciun soldat german nu a fost rănit, precizează Bundeswehr. Armata germană nu a precizat dacă victimele sunt din din rândul talibanilor desemnați să păzească aeroportul.

Aeroportul din Kabul este într-o stare de haos de când talibanii au intrat în capitala afgană, pe 15 august, în condițiile în care SUA și forțele internaționale încearcă să-și evacueze cetățenii și afgani care se tem de noul regim.

Sursă foto: japantimes.co.jp

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Directorul CIA: China reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității SUA

Mon Aug 23 , 2021
CIA analizează posibilitatea înființării unui centru de misiune autonom care să își concentreze eforturile asupra activității chineze. În mod tradițional, aspectele referitoare la China intră sub tutela centrului pentru Asia de Est și Pacific. Cu toate acestea, potrivit agenției de știri Bloomberg, acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat. […]