Pentagonul va rezolva Dosarele X – înființează un birou pentru colectarea datelor și analiza rapoartelor legate de OZN-uri.

La începutul anului reprezentanții Pentagonului au recunoscut că acest fenomen poate reprezenta o amenințare pentru securitatea națională, apartă Biziday, citând surse guvernamentale ameracane.

Intenția Departamentului Apărării al SUA este să unească informațiile tuturor structurilor militare și ale agențiilor de informații, înlocuind astfel Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate, care funcționa până acum în subordinea US Navy.

CNN observă că problema OZN-urilor a dat naștere inclusiv unor bătălii birocratice la Washington, sub presiunea Congresului de a se lămuri cât de serios trebuie tratate rapoartele referitoare la obectele zburătoare neidentificate, implicit și referitor la alocarea de fonduri pentru studierea acestui fenomen.

Secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, împreună cu Comunitatea de Informații a SUA au ordonat înființarea “Grupului de identificare și sincronizare a managementului obiectelor aeropurtate” (AOIMSG).

Potrivit unei declarații făcute de Hicks și unui comunicat al Pentagonului, acesta “va standardiza procesul de raportare a incidentelor ce implică OZN-uri, va fi responsabil cu identificarea și reducerea lacunelor în capacitățile operaționale și de detectare, va analiza operațiunile, informațiile și datele de contrainformații, va recomanda politici și va identifica abordările pentru prevenirea sau atenuarea oricăror riscuri prezentate de obiectele de interes din aer”, a scris Kathleen Hicks.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ucraina va achiziționa armament din România

Thu Nov 25 , 2021
Ucraina a aprobat planul de a achiziționa armament din România. Acordul prevede și vânzare de licențe pentru tehnică militară Guvernul ucrainean a aprobat miercuri un acord cu România, ţară membră a NATO, privind cooperarea tehnico-militară, ceea ce conferă cadru legal pentru achiziţionarea de arme şi echipamente militare în cadrul unor […]