Pensiile militare ar putea fi majorate cu 2,6%

Liderii formațiunilor electorale aflate la guvernare au convenit marți, 14 decembrie, în privința majorării pensiilor militare cu 2,6%, în funcție de încadrarea în deficitul bugetar, anunță Mediafax.

Această indexare a fost discutată în coaliție, dar nu există încă o decizie în acest sens.

În categoria de pensii militare intră cele încasate de foștii militari ai Armatei Române, foști polițiști și foști angajați ai serviciilor de intelligence.

Fostul premier Florin Cîțu, a spus, luni, că deficitul asumat este 5,84 pe cash, iar investițiile ar trebui să rămână pe 7%.

Amintim că, la sfârșitul anului 2020, în Monitorul Oficial nr. 1.332 a fost publicată OUG 226/2020, ce conține o serie de măsuri fiscal-bugetare, printre care și amânarea indexării anumitor pensii pentru 2022, inclusiv cele la care facem referire.

Vizate de amânare au fost, potrivit ordonanței, pensiile de serviciu stabilite pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pentru cel auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti, pentru funcționarii publici parlamentari, pentru membrii Corpului diplomatic şi consular al României, pentru cei ai Curţii de Conturi, pensiile pentru limită de vârstă stabilite pentru deputați și senatori, dar și pensiile militare de stat.

„Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2021 pensiile militare de stat stabilite în condițiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflației”, scrie, mai exact, în ordonanța apărută în ultima zi a anului 2020.

Decizia de amânare a apărut, așa cum scrie și în ordonanță, din “necesitatea păstrării echilibrelor bugetare prin adoptarea de măsuri menite să limiteze creșterea cheltuielilor bugetare permanente”.

Sursă foto: Q Magazine

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia a prezentat „Vânătorul”, ultimul model de dronă militară invizibilă

Wed Dec 15 , 2021
Rusia a prezentat publicului cel mai nou model de dronă de luptă „invizibilă” (greu de detectat pe radar), despre care experţii militari ruşi spun că va fi folosită pentru spargerea liniei frontului şi distrugerea sistemelor de apărare antiaeriană adverse în războaiele viitoare, informează Izvestia, citată de Digi 24. Drona, denumită […]