Participarea experților MApN la exercițiul de apărare cibernetică LOCKED SHIELDS 2021

Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naționale participă, cu o echipă formată din 21 de specialiști, în perioada 13-16.04.2021, la exercițiul internațional de apărare cibernetică LOCKED SHIELDS 2021, se arată într-un comunicat al MApN.

La exercițiul care are loc în format online, planificat și organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică din Tallinn, Estonia, iau parte echipe din state aliate și partenere formate din profesioniști ai domeniului, militari și civili.

Țara noastră înregistrează anul acesta prima participare la LOCKED SHIELDS cu o echipă interdepartamentală coordonată de Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamendul Apărării Cibernetice. Echipa este compusă din aproximativ 75 de specialiști care provin, în afară de Ministerul Apărării Naționale, din celelalte instituții ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, precum și din companii private care activează în domeniu.

Scopul general al exercițiului este de a perfecționa pregătirea specialiștilor de securitate cibernetică pentru ca, acționând în echipe largi interdepartamentale și multidisciplinare, să protejeze în timp real rețele de tehnologia informației și infrastructuri critice naționale împotriva unor atacuri cibernetice multiple și multidirecționale.

LOCKED SHIELDS 2021 se desfășoară după un scenariu real, fiind folosite tehnologii specifice de ultimă oră și simulate incidente cibernetice masive, incluzând domeniile de decizie strategic, juridic și de comunicare publică.

Participarea la exercițiul LOCKED SHIELDS 2021 oferă un prilej foarte bun pentru perfecționarea pregătirii colective prin acțiunea într-un mediu provocator și exigent, precum și a îmbunătățirii interoperabilității, rezilienței și a agilității structurilor de apărare cibernetică, comandă și control, juridice și de relații publice ale statelor, pentru a putea răspunde prompt și eficient la orice incident de natură cibernetică.

Exercițiul se desfășoară anual, începând din 2010, singura ediție care nu a fost organizată fiind cea din anul 2020.

Sursă foto: twitter.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Fake news: „zeci de avioane militare decolează de pe Otopeni în direcția Ucraina”

Tue Apr 13 , 2021
După ce pe platformele social media au început să circule informații cu privire la faptul că zeci de avioane militare transferă armament și trupe către Ucraina de pe aeroportul Otopeni, MApN, prin intermediul INFORADAR, vine să clarifice situația. Textul în cauză anunța: „Zeci de avioane militare decolează de ieri de […]