Participare română la Ziua Forțelor Armate din Polonia

Într-un comunicat al MApN, din 16.08.2020, se precizează că secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat, la invitația ministerului polonez al apărării, la ceremoniile organizat la Varșovia, cu ocazia Zilei Forțelor Armate Poloneze.

Evenimentul a fost organizat în contextul împlinirii a 100 de ani de la cea mai importantă victorie din istoria modernă a Poloniei împotriva Rusiei bolșevice – Bătălia pentru Varșovia, din 13-25.08.1920.

Cu acest prilej, delegația română a participat la recepția oficială oferită de președintele Poloniei, Andrzej Duda, și a avut o întâlnire bilaterală cu secretarul de stat din ministerul polonez apărării, Paweł Woźny, mai precizează MApN.

În ultima zi a vizitei în capitala Poloniei, Simona Cojocaru a depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, în onoarea eroilor polonezi și s-a întâlnit cu echipa de comandă a detașamentului românesc dislocat in cadrul grupului de luptă din Polonia.

Sursă foto: nato.int

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Proiect de lege privind securitatea infrastructurii 5G. Huawei – pericol sau oportunitate pentru România?

Mon Aug 17 , 2020
Statele membre UE au publicat, la 24.07.2020, un raport privind progresele înregistrate în aplicarea setului comun de instrumente de securitate cibernetică a viitoarelor rețele 5G. Măsurile vizând restricționarea participării furnizorilor în funcție de profilul lor de risc sunt deja în vigoare în câteva state membre și se află într-un stadiu […]