Parlamentar ucrainean: creați „bombe murdare” pentru inamicii de la Budapesta și Moscova

Taras Bilan, membru al Consiliului municipal Ternopol din partidul fostului președinte al Ucrainei Petro Poroshenko, a cerut actualului șef al republicii, Vladimir Zelensky, să inițieze demersurile pentru crearea de arme nucleare și, dacă este necesar, folosirea lor împotriva „principalilor dușmani ai Kievului” – Rusia și Ungaria.

„Pentru a pune la lucru Energoatom împreună cu institutele de cercetare din Ucraina creați urgent 100-150 de încărcături atomice și așa-numite bombe murdare, ca mijloc de a descuraja un agresor extern”, scrie Taras Bilan pe pagina sa de Facebook, citat de The Eastern Herald.

Parlamentarul ucrainean a punctat Ungaria ca inamic al Ucrainei, raportându-se la presupuse planuri ale Budapestei pentru o nouă diviziune teritorială a Transcarpatiei.

Potrivit lui Bilan, partea ucraineană ar trebui să utilizeze aceste arme nucleare cu ajutorul unor rachete anti-nave sovietice și grupuri de sabotaj. „Pentru a livra bombele murdare create cu scopul de a stabili și de a pregăti lupta în apropierea instalațiilor militare ale orașelor: Budapesta, Sankt Petersburg și Moscova”, a explicat acesta.

Sursă foto: unian.info

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Guvernul de la Londra investește 10 milioane de lire sterline pentru consolidarea securității în spațiul cibernetic

Sun Jun 14 , 2020
Guvernul britanic va cheltui 10 milioane de lire sterline în următorii patru ani pentru a stimula dezvoltarea de noi soluții tehnologice de securitate cibernetică, a anunțat joi (11.06.2020) secretarul de stat pentru domeniul digital, Oliver Dowden la London Tech Week Connect. Nouă câștigători ai subvenției vor împărți fondul din programul […]