Parlamentar german propune ridicarea sancțiunilor împotriva Moscovei

Pentru a preîntâmpina un colaps rapid al economiei statelor Uniunii Europene, pe fondul răspândirii noului coronavirus, în Parlamentul Germaniei (Bundestag) a fost solicitată ridicarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse.

Această inițiativă a fost făcută de Waldemar Gerdt, reprezentant al Comitetului pentru relații externe din cadrul Bundestag.

Potrivit oficialului de la Berlin, efectele economice ale pandemiei vor fi uriașe și vor afecta puternic statele UE, iar în asemenea circumstanțe Germania trebuie să rămână alături de vecinii săi. Astfel, ridicarea sancțiunilor ar putea amplifica schimbul comercial cu Rusia într-o perioadă dificilă pentru statele de pe bătrânul continent.

Deputatul german a remarcat, de asemenea, că închiderea frontierelor duce la agravarea problemelor economice și nu numai. În acest caz, menținerea sancțiunilor nu mai este neapărat o soluție fezabilă, a subliniat Waldemar Gerdt.

Reamintim că sancțiunile împotriva Rusiei se află în cel de-al 6-lea an consecutiv, ca urmare a anexării Crimeii în 2014. Astăzi, 18.03.2020, se împlinesc exact 6 ani de când Peninsula Crimeea a fost anexată prin intervenție militară de către Moscova.

Sursă articol și foto: thesaxon.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata din nou alături de cetățenii României

Thu Mar 19 , 2020
Odată cu creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, Ministerul Apărării Naționale dă dovadă încă o dată că este prezentă la datorie pentru a-și proteja statul și cetățenii în slujba cărora se află. Miercuri (18.03.2020), ministrul apărării naționale, generalul în rezervă Nicolae Ciucă a publicat pe pagina sa de Facebook […]