Parada militară de Ziua Naţională a României se va desfășura într-un format restrâns

Într-un comunicat de presă, Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale transmite că Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală, începând cu ora 11:00, se va desfășura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcție de situația pandemică de la momentul desfășurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceremonie vor participa detașamente de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și mijloace tehnice terestre și aeriene

La începutul evenimentului se va intona imnul național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către Președintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, precum și a victimelor virusului SARS-CoV-2 și păstrarea unui moment de reculegere.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului național vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Ceremonia va putea fi urmărită și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale (https://www.facebook.com/mapn.ro/).

Duminică, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Arcul de Triumf va avea loc repetiția generală, care se va desfășura în aceleași condiții de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 28 noiembrie și 1 decembrie.

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

O navă de război americană a tranzitat din nou sensibila strâmtoare Taiwan

Tue Nov 23 , 2021
O navă de război americană a traversat din nou marți sensibila strâmtoare Taiwan, o parte a ceea ce armata americană numește activitate de rutină, dar care întotdeauna irită China al cărei guvern crede că Washington încearcă să provoace tensiuni regionale, anunță Reuters. Marina SUA a declarat că distrugătorul Milius a […]