Panama anunță că trei nave au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră, de la începutul invaziei Ucrainei

Trei nave sub pavilion panamez au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat miercuri Autoritatea Maritimă din Panama, informează G4Media, care citează USNews.

O navă s-a scufundat, a declarat autoritatea maritimă într-un comunicat, dar nu au fost raportate victime. Celelalte două au rămas pe linia de plutire, cu daune majore.

Știm că am avut trei nave care au fost atacate de rachete rusești, dar echipajul este în siguranță, însă am avut pagube materiale”, a declarat Noriel Arauz, administratorul Autorității Maritime din Panama (AMP).

Cele trei nave afectate sunt Namura Queen, Lord Nelson și Helt, iar autoritatea panameză nu a specificat data exactă când au fost lovite navele.

Una dintre nave a lovit în largul coastei Odessei.  Foto: Ministerul Apărării al Ucrainei
Una dintre nave a lovit în largul coastei Odessei. 
Foto: Ministerul Apărării al Ucrainei

Forţele navale ruse interzic unui număr de 200 până la 300 de nave comerciale ale diferitelor ţări să ”iasă din Marea Neagră”, a denunţat şeful AMP.

Zece nave sub pavilion panamez, transportând în special cereale, şi cei aproximativ 150 de membri ai echipajelor lor sunt blocaţi în Marea Neagră.

Panama susţine că are cele mai multe nave înregistrate sub pavilionul său, aproximativ 8.000, reprezentând 17% din flota mondială a marinei comerciale.

Pe 25 februarie, după un prim atac contra unui vas sub pavilion panamez, autorităţile din ţara central-americană au cerut evitarea navigării în apele ucrainene şi ruse din Marea Neagră şi Marea Azov.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Dmitri Medvedev: ”Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii impertinenţi”

Thu Mar 17 , 2022
Rusia are forţa necesară de a-i pune la punct pe duşmanii conduşi de SUA, iar Moscova va dejuca complotul rusofob al Occidentului menit să distrugă Federaţia Rusă, a declarat joi Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, informează Agerpres. Dmitri Medvedev, care a fost […]