Orban și Netanyahu – un nou tratat pentru schimburi comerciale. Consolidarea cooperării în domeniul apărării și securității

Prim-ministrul israelian, Benjamin Natanyahu, şi omologul lui român, Ludovic Orban, au ţinut o conferinţă de presă comună marţi (03.11.2020) la Ierusalim, anunţând semnarea unui nou tratat care va permite lărgirea schimburilor comerciale între ţările lor, informează i24News, citat de evz.ro.

Benjamin Natanyahu a amintit mai întâi legăturile puternice care unesc România şi Israelul, calificându-le drept „legături de prietenie”, de mulţi ani.

„Israelul şi România cooperează în multe domenii: securitatea cibernetică, gestionarea apei, sănătatea, agricultura. Cel mai important astăzi este ca întreprinderile care lucrează la inovare să coopereze, de aceea am semnat un tratat pentru a evita dubla impozitare şi a preveni evaziunea fiscală”, a declarat Benjamin Natanyahu.

El a mulţumit apoi omologului său român pentru sprijinul său şi ajutorul pentru Israel pe lângă Uniunea Europeană, în procesul de pace şi normalizare cu lumea arabă.

„Trebuie să explicăm UE în ce fel promovăm pacea şi securitatea pentru toţi”, a spus el.

„Interesul nostru reciproc este să extindem şi să aprofundăm dialogul în diverse domenii. Aş vrea să-mi exprim gratitudinea faţă de Israel pentru cooperarea cu autorităţile în timpul crizei coronavirusului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat apoi că obiectivul României este să întărească relaţiile economice şi politice cu Israelul şi în special în domeniile apărării şi securităţii. Orban a mai anunţat crearea de parteneriate în noile tehnologii.

Sursă foto: realitatea.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Exercițiu de luptă antisubmarin al Forțelor Navale Române alături de parteneri NATO

Fri Nov 6 , 2020
Echipajul Fregatei „Regina Maria” a avut parte de o săptămână plină cu activități de instruire pe mare. După plecarea din portul turcesc Aksaz, fregata a intrat în scenariul Exercițiului multinațional „MAVI BALINA 20”. Exercițiul a fost condus de Forțele Navale ale Turcei și a reprezentat cel mai mare exercițiu de […]