Operatorii din Forțele Navale pentru Operații Speciale Române alături de soldații NATO au participat la Trojan Footprint 22

Soldații NATO staționați în România și militari ai Armatei Române au participat la Trojan Footpring 22, un exercițiu multinațional care a implicat manevre în aer și pe mare, acesta fiind unul dintre cele mai complexe exerciții de instruire a soldaților din Forțele pentru Operații Speciale Române.

Armata Română a desfașurat în ultima perioadă mai multe exerciții de acest gen cu soldații din cadrul NATO care sunt staționati în țara noastră, totul în vederea unei mențineri a soldaților într-o formă de pregatire cât mai bună pentru a putea interveni în situații neprevăzute.

Exercițiul Trojan Footprint 22 a fost planificat și coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa (SOCEUR) și a oferit unităților implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip „multi-domain” ce implică seturi de competenţe profesionale caracteristice militarilor din Forţele pentru Operații Speciale terestre, aeriene şi navale.

Trojan Footprint 22 s-a desfășurat simultan în Bulgaria, Croația, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România.

Sursă foto: MApN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Bulgaria va primi din iunie gaze naturale lichefiate din Statele Unite, la preț mai mic decât plătea Gazpromului

Wed May 11 , 2022
Bulgaria va primi începând cu luna iunie gaze naturale lichefiate (GNL) din Statele Unite, a anunţat, miercuri, Guvernul de la Sofia, relatează Reuters. Potrivit autorităţilor bulgare, prețul plătit va fi mai mic decât cel de la Gazprom. Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria sunt din Rusia. În 27 […]