Operațiunea „Atlantic Resolve”: 3.600 de militari americani transferați în România, Germania și Polonia

Brigada 1 Blindată „Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA din Fort Hood, Texas, a început dislocarea în Europa, iar aproximativ 3.600 de militari vor ajunge în România, Germania și Polonia, scrie Adevărul.

Tehnica de luptă, 80 de tancuri M1A2 Abrams, 130 de vehicule de luptă Bradley, dar și 18 obuziere autopropulsate M109 Paladin, vor ajunge în Europa pe cale maritimă și vor fi debarcate în portul Anvers din Belgia. Brigada „Ironhorse” este cea de-a șasea rotație în Europa, iar în contextul pandemiei de COVID-19, Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR) precizează că, în scopul limitării răspândirii virusului, toți militarii care vor fi dislocați în flancul estic au fost testați anterior.

Brigada 1 Blindată „Ironhorse” se va alătura, astfel, Operațiunii „Atlantic Resolve”, o misiune care a fost lansată în aprilie 2014, în contextul crizei din Ucraina, unde Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea. În prima fază „Atlantic Resolve” a funcționat numai în țările baltice și Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confrunta cu provocări majore privind securitatea, iar ulterior a fost extinsă și în România.

„Brigada Ironhorse este onorată să participe la Atlantic Resolve ca forță alocată în Europa, Este un mare privilegiu să ajutăm la păstrarea păcii în zonă. Prin această misiune demonstrăm capacitatea armatei noastre de a acționa oriunde în lume”, a declarat colonelul Michael Schoenfeldt.

Sursă foto: balticdefense.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata vine în sprijinul bolnavilor de COVID-19

Mon Nov 2 , 2020
Direcţia Medicală a MApN a dispus măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical naţional pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Măsura a fost adoptată din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae Ciucă, informează evz.ro. Astfel, Armata pune la dispoziție locuri pentru pacienți în spitalele militare din Sibiu și […]