Operațiune majoră a forțelor irakiene împotriva Daesh

Armata irakiană a demarat o operațiune concertată împotriva Daesh, în încercarea de a înlătura grupul terorist din ultimele teritorii în care acesta mai deține controlul.

Teroriștii Daesh au încercat să profite de pandemia de coronavirus, precum și de retragerea treptată a coaliției internaționale conduse de SUA, intensificând atacurile asupra cetățenilor irakieni. Ca răspuns, forțele armate irakiene și-au amplificat acțiunile operaționale împotriva ultimelor fortărețe ale organizației din munții și deșerturile îndepărtate ale țării.

Forțele irakiene au folosit o tactică ce presupune atac în patru punți, pentru a încolți și alunga jihadiștii. Până în prezent au reușit să captureze o serie de tuneluri, depozite de armament și fabrici de material exploziv.

De asemenea, trupele irakiene au reușit să captureze un terorist, un bine cunoscut călău al Daesh, al cărui nume nu a fost făcut public, potrivit unei postări pe Twitter, din 27.04.2020, a biroului de presa al forțelor de securitate irakiene (Iraqi Security Media Cell).

„În timpul unei operațiuni militare, o unitate a Comandamentului Operațiunilor Samarra a reușit să aresteze un terorist care lucra anterior ca executant în ISIS”, se precizează în postarea de pe Twitter.

Ministerul apărării din Irak a precizat că operațiunea este un succes uriaș, iar unitățile armatei irakiene, lucrează în strânsă legătură cu grupurile de sprijin din partea poliției și Hashd Al-Sha’abi (unitățile de mobilizare populară).

„Operațiunea vizează teroriștii din zona Mataybija (Hawi al-Azim) și satele de-a lungul granițelor dintre Diyala, Salaheddine și Samarra”, a declarat ministerul apărării într-un comunicat, adăugând că zeci de teroriști au fost uciși în operațiune datorată sprijinului furnizat de forțelor aeriene irakiene.

Sursă articol și foto: sofrep.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Placă video de PC transformată în dispozitiv de interceptare a datelor

Thu Apr 30 , 2020
Cercetătorii de la firma de securitate Duo au modificat o placă grafică AMD Radeon Pro WX3100 ca transmițător radio pentru a intercepta date fără să modifice fizic hardware-ul propriu-zis. Prin manipularea plăcii grafice și transformarea acesteia într-un dispozitiv radio reglabil, l-au folosit pentru a fura date de la un PC, […]