Operațiune comună SUA-Japonia în Marea Andaman

La 02.04.2020, nava americană USS Gabrielle Giffords (LCS 10) și distrugătorul JS Teruzuki (DD 116) din clasa Akizuki a forțelor navale japoneze au derulat o operațiune comună în Marea Andaman.

În timpul tranzitării Mării Andaman, cele două nave au efectuat exerciții de comunicații, tactice și de fotografiere, toate concepute pentru a îmbunătăți interoperabilitatea dintre marina americană și cea niponă.

„Când navalele SUA și navele Japoniei se întâlnesc pe mare și sunt capabile să dezvolte rapid planuri și să funcționeze împreună, aceasta reflectând puternica prietenie și profesionalismul maritim pe care națiunile noastre îl împărtășesc”, a declarat contra-amiralul Fred Kacher, comandantul Expeditionary Strike Group 7. „Exerciții ca acestea ne consolidează angajamentul reciproc față de securitatea, stabilitatea și prosperitatea acestei regiuni”, a mai adăugat acesta.

La rândul său, comandantul Diviziei de Escortă 11, căpitanul Kadota Masafumi a precizat că „A fost o oportunitate foarte bună pentru noi și ofițerii cursanți de a efectua activități de cooperare cu USS Gabrielle Giffords. Prin acest exercițiu putem arăta legătura puternică dintre SUA și Japonia”.

Nava Teruzuki se află în prezent în Indo-Pacific pentru a sprijini securitatea și stabilitatea regională. În acest timp, susține, de asemenea, instruirea pentru ofițerii stagiari.

Atașată la escadronul de distrugătoare Seven, USS Gabrielle Giffords se află în Indo-Pacific ca urmare a desfășurării rotative a Flotei a 7-a a SUA, în scopul asigurării stabilității și securității în regiune prin cooperare cu forțele navale ale altor 35 de țări.

Sursă articol și foto: militaryleak.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata intervine pentru protejarea pădurilor

Mon Apr 6 , 2020
În Ordonanță Militară nr. 7 din 04.04.2020, emisă pentru combaterea pandemiei de coronavirus, se stipulează și implicarea armatei pentru prevenirea infracțiunilor silvice. Potrivit organizației non-guvernamentale Agent Green, în ultima săptămână din luna martie s-a atins „un nivel record de exploatare a pădurii”, fiind efectuate aproximativ 80.000 de transporturi de lemne. […]