ONU: nou masacru în Sudan – peste 60 de persoane ucise

Peste 60 de persoane au fost ucise şi alte aproximativ 60 rănite într-un nou masacru comis de bărbaţi înarmaţi într-un sat din statul Darfur de Vest (vestul Sudanului), a anunţat duminică ONU, citată de France24.

„Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente care s-au derulat săptămâna trecută şi care au condus la sate şi case arse, precum şi pieţe şi magazine distruse”, a precizat într-un comunicat Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU din Khartoum.

Potrivit ONU, aproximativ 500 de bărbaţi înarmaţi au atacat sâmbătă (25.07.2020) localitatea Masteri, la 48 km de capitala provincială El Geneina, și au ucis peste 60 de persoane, majoritatea din comunitatea Masalit, alte 60 fiind rănite. Mai multe case din nordul, sudul şi estul satului au fost jefuite şi arse, precum şi jumătate din piaţa locală.

Aceste masacre au vizat recent agricultori din triburile africane care se află în conflict cu triburile arabe nomade în legătură cu controlul asupra pământurilor.

Sursă foto: france24.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministerul azer de externe: Armenia a folosit muniție de proveniență sârbă în atacurile asupra Azerbaidjanului

Mon Jul 27 , 2020
În perioada 12-15.07.2020, Armenia a tras focuri de armă spre Azerbaidjan, într-o dispută la frontieră. Potrivit surselor azere, partea armeană s-a pregătit din timp de atacul de la Tovuz, importând armament tocmai din Serbia, prin intermediul Georgiei, relatează haqqin.az, citat de realitatea.md. Potrivit sursei azere, un important transport de muniție […]