ONU avertizează cu privire la iminenţa unei „crize catastrofale” în Afganistan

Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează că Afganistanul se transformă rapid în cea mai gravă criză umanitară de pe planetă, având milioane de locuitori în pragul foametei.

Directorul Programului Alimentar Mondial, David Beasley, a făcut aceste afirmaţii în timpul primei vizite pe care a efectuat-o în Afganistan, după ce talibanii au preluat controlul asupra ţării, în luna august.

 „95% din populaţie nu are suficientă mâncare, iar acum observăm că 23 de milioane de oameni de oameni se confruntă cu o penurie a alimentelor, iar dintre aceştia aproape nouă milioane sunt în pragul foametei. Urmează lunile de iarnă, abia am ieşit dintr-o perioadă de secetă. Următoarele şase luni vor fi catastrofale. Va fi iadul pe pământ”, a spus David Beasley.

Agenţia ONU a lansat un apel la liderii mondiali pentru a face tot ce le stă în putere să ajute la contracararea acestei crize

De asemenea, recent şefa Programului Alimentar Mondial (PAM), Mary-Ellen McGroart, a solicitat  comunităţii internaţionale să fie mai generoasă cu Afganistanul, afirmând că “Este pentru prima dată când am văzut o criză ca aceasta care să se agraveze într-un un ritm şi la o scară atât de dramatice”, a declarat aceasta într-o videoconferinţă cu jurnalişti la ONU, în New York.

”Oamenii devin din ce în ce mai disperaţi şi cu bani din ce în ce mai puţini”, a avertizat ea. Întrebată dacă talibanii pun obstacole în calea ajutorului umanitar, oficialul PAM a răspuns negativ.

”Nu prea avem obstacole”, iar ajutorul se bazează pe ”principii umanitare, imparţialitate, neutralitate, independenţă operaţională”, a argumentat responsabila ONU. Talibanii ”ştiu că astfel se acordă ajutorul umanitar”, a adăugat ea.

Sursă foto: Black News

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în vizită oficială în SUA pentru a negocia ridicarea vizelor

Tue Nov 9 , 2021
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Au vorbit despre parteneriatul strategic dar și despre ridicarea vizelor pentru Statele Unite., potrivit Aleph News. Un singur lucru ne împiedică să fim și noi pe lista celor 40 de țări care pot călători în […]