Olanda va trimite 200 de soldați în România

Olanda trimite în România 200 de militari care vor deveni parte dintr-un grup de luptă a NATO condus de francezi, scrie portalul aviationanalysis.net.

Din cauza invaziei ruse în Ucraina, NATO vrea să întărească flancul estic al alianței. Există deja grupuri de luptă în statele baltice și Polonia și vor fi înființate și în Bulgaria, Ungaria, Slovacia și România.

Ministrul apărării din Olanda, Kajsa Ollongren, și cel de externe, Wopke Hoekstra, au anunțat că guvernul dorește de fapt să aducă o contribuție militară.

Unitatea olandeză (personal din Brigada 11 Aeriană) va fi staționată la baza militară de la Cincu, în centrul României. Misiunea olandeză va dura în principiu un an, iar obiectivul este ca primul militar olandez să înceapă misiunea în vară.

O echipă tehnică formată din 85 de soldați ar putea călători în România, luna viitoare, pentru a ajuta la pregătirea bazei.

Potrivit oficialilor olandezi, misiunea contribuie la „întărirea apărării colective și a descurajării efectuate de NATO și la asigurarea aliaților noștri din regiune”. „Încălcarea zonei din tratatului NATO duce la angajarea imediată a întregii Alianțe”, au subliniat Ollongren și Hoekstra. Ei susțin că prezența NATO în Europa de Sud-Est este de natură defensivă.

Sursă foto: militaryarmament.com

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Turcia acuză unele țări NATO că „își doresc ca războiul din Ucraina să continue”, obiectivul fiind „slăbirea Rusiei”

Thu Apr 21 , 2022
Șeful diplomației turce a acuzat țări membre NATO că își doresc că războiul din Ucraina să fie de durată și că obiectivul ar fi „slăbirea Rusiei”, informează Agerpres, care citează AFP. „Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue”, a susținut Mevlut Cavusoglu. „Obiectivul lor este slăbirea Rusiei”, […]