Olaf Scholz și Emmanuel Macron se vor deplasa la Kiev înainte de summitul G7, la sfârşitul lunii iunie

Cancelarul german Olaf Scholz se va deplasa la Kiev cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Mario Draghi înainte de summitul G7, la sfârşitul lunii iunie, potrivit ediţiei de sâmbătă a publicaţiei Bild am Sonntag, relatează Agerpres.

Ziarul a citat surse guvernamentale franceze şi ucrainene. Biroul de presă al guvernului german nu răspuns imediat la o solicitare de comentarii adresată de agenţia de presă Reuters.

Niciunul dintre cei trei lideri nu a mai fost la Kiev de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a încercat să menţină un dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin încă de la începutul războiului.

Atitudinea sa a fost criticată de unii parteneri estici şi de la Marea Baltică, aceştia considerând că subminează eforturile de a-l aduce pe Putin la masa negocierilor.

Sursă foto: Michael Kappeler/dpa

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Compania Rheinmetall a prezentat noul tanc Panther KF51 (video+foto)

Tue Jun 14 , 2022
Concernul german Rheinmetall a prezentat oficial noul tanc inovator Panther KF51 la expoziția „Eurosatory-2022”. La expoziția de armament din Franța, CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a prezentat un tanc care este considerat a deveni succesorul tancului Leopard 2. „Panther KF51” este cel mai nou membru al familiei de vehicule blindate de […]