Ofițeri ai un serviciu de intelligence afgan uciși într-un atac cu bombă

Un atac cu bombă realizat cu ajutorulm unui autoturism capcană, care a avut ca țintă sediul unui serviciu de intelligence din Afganistan, situat în estul provinciei Ghazni, a ucis cel puțin 7 persoane și a rănit alte 40.

„Teroriștii au folosit un humvee în atacul lor. Ținta lor a fost unitatea Directoratului Național de Securitate din orașul Ghazni”, a declarat luni (18.05.2020) Wahidullah Jumazada, purtătorul de cuvânt al guvernatorului, pentru agenția de știri AFP, citat de Al Jazeera. „Majoritatea victimelor provin din rândul personalului agenției”, a mai adăugat acesta.

Directoratul Național de Securitate este cel mai important serviciu de informații din Afganistan, acesta având atribuții atât în plan intern, cât și în afara granițelor statului.

Ministerul de interne din Kabul și un oficial din domeniul sănătății din Ghazni au confirmat atacul. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că grupul armat se află în spatele atacului din provincia Ghazni, regiunea cunoscută ca fiind o fortăreață a talibanilor. În trecut, provincia a fost scena multor atacuri la scară largă atât împotriva forțelor afgane, cât și a forțelor NATO.

Atacul a avut loc la o zi după ce președintele afgan Ashraf Ghani și rivalul său politic, Abdullah Abdullah, au semnat un acord de împărțire a puterii, la două luni după ce ambii s-au declarat câștigătorii alegerilor prezidențiale din septembrie 2019.

Acordul politic presupune ca Ashraf Ghani să rămână președinte al țării, în timp ce Abdullah va conduce Consiliul național de reconciliere a țării.

Sursă foto: pasbanan.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Spionajul nu mai este principalul factor motivator al atacurilor cibernetice

Tue May 19 , 2020
Potrivit unui raport anual publicat marți (19.05.2020) de către gigantul american Verizon Communications, citat de Reuters, câștigurile financiare au întrecut spionajul ca principal factor motivator în derularea de atacuri cibernetice. Raportul arată că aproximativ 9 din 10 atacuri au avut la bază motivații de ordin financiar, estimare realizată în urma […]