Oficial rus: NATO și UE încearcă să discrediteze Rusia

Aliații Italiei din NATO și Uniunea Europeană nu au putut să ajute statul din peninsulă să combată epidemia de coronavirus și încearcă să discrediteze Rusia, acuzând-o că a fost ghidată de considerente propagandistice atunci când a trimis ajutoare medicale, a afirmat sâmbătă (02.05.2020) ministrul adjunct al apărării din Federația Rusă, Alexander Fomin.

„A apărut un val ostil, dar preferăm să nu acordăm atenție propagandei și agitației din mass-media. Credem că s-a întâmplat pentru că, din păcate, națiunile occidentale, UE și blocul Atlantic nu au reușit să realizeze potențialul de aliat pentru a demonstra o consolidare în interiorul organizațiilor lor”, a spus Alexander Fomin într-un interviu acordat canalului de televiziune Zvezda, comentând acuzațiile presei despre răspândirea propagandei ruse atunci când Moscova a ajutat Italia.

Oficialul rus a amintit că după ce Rusia și-a trimis specialiștii militari pentru a sprijini Italia, o serie de țări „au recurs la metode nedrepte, cum ar fi șantajarea politică și acuzarea Rusiei de spionaj și folosirea de instrumente hibride”.

Acesta a mai subliniat că ministerul rus al apărării nu acordă atenție unor astfel de falsuri și va continua să își facă treaba.

Sursă articol: tass.com

Sursă foto: timesofisrael.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Coronavirus: dezbateri în Israel privind continuarea programului de supraveghere operat de Shin Bet

Sun May 3 , 2020
Un comitet parlamentar israelian a decis, la 30.04.2020, extinderea utilizării de către guvern a capacităților de urmărire electronică deținute de Shin Bet (serviciul intern de securitate) pentru localizarea și monitorizarea cazurilor suspecte sau confirmate de COVID-19, până la data de 05.05.2020. Comitetul pentru Afaceri Externe și Apărare al Knesset-ului a […]