O parte a forțelor speciale de comando (KSK) din armata germană a fost desființată

1

O companie militară care aparţine de unitatea germană a forţelor speciale de comando (KSK) a fost desfiinţată în urma unor acuzaţii de extremism, a declarat joi (30.07.2020) pentru Deutsche Presse-Agentur un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Germania, informează Agerpres.

Compania a doua a KSK din cadrul Bundeswehr a fost desfiinţată în urma unui apel în acest sens adresat comandamentului KSK din Calw, Baden-Wurtttemberg, o parte dintre soldaţi fiind transferaţi la alte companii ale KSK, a menţionat purtătorul de cuvânt.

În mai 2020, ministrul apărării a înființat o comisie independentă ce are ca scop investigarea cazurilor din interiorul KSK și propunerea de opțiuni de reformă, după ce un depozit de arme, material exploziv și muniție au fost descoperite în casa unui membru KSK suspectat de legături cu extrema dreaptă.

Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunţat această măsură la finele lui iunie, în cadrul unor măsuri mai ample vizând contracararea extremismului de dreapta în rândul KSK, după mai multe incidente care au generat scandaluri.

Cu o lună în urmă, ministrul a anunţat că unitatea militară de elită germană va fi parţial dizolvată. KSK „au devenit parţial autonome” în raport cu restul armatei germane „în special din cauza unei culturi toxice a unor persoane aflate la conducerea lor”, a explicat Kramp-Karrenbauer într-un interviu pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung.

Rapoarte despre amenințarea recrutării de extremiști în rândul forțelor germane au apărut încă din 2017, iar Bundeswehr-ul preciza la momentul respectiv că face efoturi pentru a elimina astfel de persoane imediat ce au fost identificate.

O sursă din interiorul Serviciului de Contrainformații Militare (MAD) preciza faptul că armata și-a extins cooperarea cu alte agenții de securitate germane, dar și cu parteneri internaționali pentru a combate și împiedica intrarea de noi recruți afiliați extremei drepte în structurile militare ale statului.

O nouă evaluare ar urma să aibă loc la sfârşitul lui octombrie, iar ministrul german al apărării a atenţionat luna trecută că dacă forţele speciale ale armatei „nu au auzit acest foc de armă preventiv, problema unei reorganizări mai ample „a KSK se va pune în mod inevitabil”.

Sursă foto: telesurenglish.net

Redactia

One thought on “O parte a forțelor speciale de comando (KSK) din armata germană a fost desființată

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Suspiciune de spionaj în Flota Mării Negre a Federației Ruse

Fri Jul 31 , 2020
Forţele de securitate din Rusia au reţinut joi (30.07.2020) un ofițer din cadrul Flotei Mării Negre, din oraşul Sevastopol (Crimeea), acesta fiind suspectat de acțiuni de spionaj în favoarea serviciului de informaţii al armatei ucrainene, a relatat joi agenţia rusă de ştiri RIA, care citează Serviciul Federal de Securitate, potrivit […]