O nouă tehnologie pentru detectarea armelor de distrugere în masă

BAE Systems a primit finanțare din partea Defense Science Office (DSO), din cadrul US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), în vederea dezvoltării unei tehnologii de analiză pentru a sprijini detectarea activității cu arme de distrugere în masă.

Prima tehnologie de acest fel se va baza pe multiple surse de date pe care la va utiliza în mod integrat alături de sisteme de tip machine learning (învățare automată) pentru detectarea și identificarea armelor chimice, biologice, radiologice și nuleare.

În cadrul programului SIGMA+ al DARPA, echipa de cercetare și dezvoltare a BAE Systems va lucra împreună cu partenerii de la Barnstorm Research și Universitatea de Stat din Washington pentru a crea o soluție tehnologică denumită MATCH (Multi-info Alerting of Threat CBRNE Hypotheses). MATCH va genera în mod automat grafice și ipoteze de scenarii folosind senzori și date multi-sursă pentru a furniza analiștilor o imagine cât mai completă cu privire la amenințările generate de armele de distrugere în masă într-o anumită regiune.

„Tehnologia noastră își propune să îi ajute pe analiști să închidă bucla dintre colectarea și analiza datelor pentru a umple golurile și pentru a oferi o imagine cât mai cuprinzătoare a unei potențiale amenințări”, a declarat Chris Eisenbies, directorul de producție al grupului Autonomie, Control și Estimare din cadrul BAE Systems.

Planul de execuție al SIGMA+ a fost creat în două etape. Prima fază se va concentra pe dezvoltarea de noi senzori pentru substanțe chimice, explozive și agenți biologici, iar cea de-a doua pe componenta de rețele, analiză și integrare.

Sursă articol: defpost.com

Sursă foto: globalbiodefense.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SUA diminuează finanțările de apărare pentru Europa

Sun Feb 16 , 2020
Departamentul Apărării (DoD) al SUA a solicitat guvernului 4,5 miliarde de dolari pentru Inițiativa Europeană de Descurajare (EDI), în anul fiscal 2021. Fondurile sunt cu 1,5 miliarde mai mici față de sumele alocate pentro 2020, iar comparativ cu 2019 cu 2 miliarde mai mici. EDI a fost înființat cu sprijinul […]