O nouă misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi (08.04.2021) o misiune umanitară pe ruta Otopeni-Timișoara-München-Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, de pe aeroportul din Timișoara, a unui pacient care a suferit arsuri, se arată într-un comunicat al MApN.

La întoarcere, aeronava va prelua din Germania doi pacienți români care vor fi aduși la București.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborurilor este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 10.30.

Sursă foto: puterea.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia desfășoară rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în apropiere de granița cu Ucraina

Fri Apr 9 , 2021
Rusia a transferat rachete balistice Iskander în apropierea frontierei sale cu Ucraina, arată analiștii de la Janes – companie specializată în cercetări de tip OSINT pe tematici din zona militară și de securitate. Expertul Janes, Tom Bullock, a identificat mai multe unități militare rusești echipate cu tancuri, mașini de luptă […]