O navă de război americană a tranzitat din nou sensibila strâmtoare Taiwan

O navă de război americană a traversat din nou marți sensibila strâmtoare Taiwan, o parte a ceea ce armata americană numește activitate de rutină, dar care întotdeauna irită China al cărei guvern crede că Washington încearcă să provoace tensiuni regionale, anunță Reuters.

Marina SUA a declarat că distrugătorul Milius a efectuat un „tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan” prin apele internaționale, în conformitate cu dreptul internațional.

„Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Armata Statelor Unite zboară, navighează și operează oriunde permite legea internațională”, a adăugat US Navy.

Luna trecută, armata chineză a condamnat Statele Unite și Canada pentru fiecare trimitere a unei nave de război prin strâmtoarea Taiwan, afirnd că amenință pacea și stabilitatea în regiune.

China susține că a condus în mod democratic Taiwanul ca propriul său teritoriu și a organizat misiuni repetate ale forțelor aeriene în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului în ultimul an și ceva, provocând furie în Taipei.

Statele Unite, ca majoritatea țărilor, nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwan, dar sunt cel mai important susținător internațional și furnizor de arme.

Beijingul numește Taiwanul drept cea mai sensibilă și importantă problemă în relațiile sale cu Washington.

Sursă foto: US Navy/ USS Milius

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Statele Unite sfidează China și invită Taiwanul la Summit-ul pentru Democrație

Wed Nov 24 , 2021
Administrația Biden a invitat Taiwanul la „Summit-ul pentru democrație” de luna viitoare, potrivit unei liste de participanți publicată marți. Aceasta este considerată o mișcare de natură să enerveze China, care consideră insula guvernată democratic drept teritoriul său, anunță Reuters Există 110 participanți pe lista de invitații a Departamentului de Stat […]