Noul sistem de apărare aeriană al armatei ruse prezentat la forul „Armata 2020”

Grupul rus din industria de armament Almaz-Antey a dezvăluit duminică (23.08.2020) cel mai nou sistem de apărare aeriană Abakan, cu ocazia forumului internațional tehnico-militar „Armata 2020”. Noul sistem Abakan este un sistem de apărare împotriva rachetelor balistice, au precizat oficialii companiei.

Abakan este un sistem extrem de flexibil conceput pe un șasiu BAZ pentru camioane. BAZ poate aborda o pantă cu înclinație maximă de 57%, pantă laterală de 38%, precum și șanțuri de 1,5 m.

Analistul militar și redactor al site-ului World of Air Defense, Said Aminov, a publicat și fotografia noului lansator 51P6E2 al sistemului Abakan, care a fost expus în timpul expoziției. Lansatorul este echipat cu două tuburi de lansare a rachetelor.

Pe unitatea de lansare 51P6E2, radarul de cuplare este montat în fața lansatorului pe un suport tip foarfece, care îi oferă o acoperire de 360​​°, precum și o acoperire completă în înălțime.

Sursă foto: defence-blog.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atacuri cu avioane, tancuri și drone ale forțelor israeliene în Gaza

Mon Aug 24 , 2020
Avioane, tancuri și drone ale armatei israeliene (IDF) au lansat atacuri asupra țintelor Hamas, în dimineața zilei de luni (24.08.2020), ca răspuns la atacurile repetate cu baloane incendiare lansate din Gaza către teritoriile israeliene, informează IDF, potrivit The Times of Israel. Forțele de apărare din Israel au declarat că au […]