Noua aeronavă de luptă de producție sud-coreeană

Korea Aerospace Industries (KAI) a dezvăluit noul prototip al aeronavelor de luptă KF-X de generația a 4-a, scrie Defence Blog.

Gigantul sud-coreean din industria aerospațială face progrese semnificative în ceea ce privește construirea aeronavelor de vânătoare, cu scopul de a produce un avion de luptă multirol cu tehnologie avansată pentru a dota forțele aeriene ale țării.

Compania a trecut recent de o etapă majoră care marchează startul procesului final de asamblare a primului model, unde componentele electronice, radar și alte subsisteme vor fi instalate până când aeronava va fi lansată oficial în aprilie 2021.

Prototipul este în construcție, urmând să fie finalizat până la jumătatea anului 2021. Primul zbor de test este programat în 2022, iar fabricarea prorpiu-zisă este aproximată să înceapă în 2026. Coreea de Sud și-a propus să aducă 120 de aeronave în serviciul propriei armate până în 2032.

Un total de 6 prototipuri vor fi construite pentru a fi supuse testelor până când modelul de producție KF-X va intra în funcțiune în 2026.

KF-X va fi o aeronavă de luptă de generația a 4-a, cu un plan pentru conversia sa către generația a 5-a.

Sursă foto: twitter.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Parrot va produce sisteme de drone pentru armata și guvernul SUA

Sun Sep 6 , 2020
Compania producătoare de drone Parrot a fost selectată pentru a furniza sisteme de aeronave fără pilot (UAS) pentru guvernul american, pentru operațiuni militare și alte activități federale, potrivit Army Technology. Compania a fost aleasă în cadrul programului Blue sUAS de către armata SUA și Unitatea de inovare în domeniul apărării […]