Nou submarin în dotarea forțelor navale egiptene

Marina egipteană a intrat în posesia celui de-al treilea submarin de tip 209/1400, sosit la baza sa principală Ras el-Tin din Alexandria, după ce și-a încheiat călătoria din Germania, la 05.05.2020.

Un videoclip lansat de ministerul apărării egiptean a arătat noul submarin S 43 (867) conducând celelalte două submarine 209/1400 și două prototipuri 033 (Romeo) îmbunătățite pe care forțele navale egiptene le-a păstrat în serviciu pentru moment în ciuda sosirii noilor modele.

Acestea au fost urmate de fregata FREMM Tahya Misr, care a fost primită din Franța în 2015 și de cele două nave de asalt amfibie din clasa Mistral, care au ajuns în dotarea armatei egiptene un an mai târziu. Ambele nave Mistral au transportat șase elicoptere de atac (trei AH-64D Apache și trei Ka-52 Aligator) pe punțile de zbor.

Sursă articol: janes.com

Sursă foto: egyptianstreets.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Fost șef al Directoratului Militar de Informații din Israel: Iranul nu se va retrage din Siria

Thu May 7 , 2020
Iranul nu are intenția de a părăsi teritoriile siriene, în ciuda unor rapoarte oficiale care afirmă contrariul, a declarat miercuri (06.05.2020) fostul șef al Directoratului Militar de Informații din cadrul armatei israeliene (IDF), Amos Yadlin. Fostul ofițer este în prezent directorul executiv al renumitului think tank israelian The Institute for […]