Nou focar de COVID-19 pe un vas al forțelor navale ale SUA

33 de marinari de la bordul USS Kidd (DDG-100), distrugător din clasa Arleigh Burke, au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Marina americană a mai precizat că doi marinari au fost evacuați la țărm, fiind preluați de o echipă medicală.

Nava de asalt amfibie din clasa Wasp a forțelor navale americane, USS Island Makin (LHD-8), a fost trimisă spre USS Kidd, în cazul în care este nevoie de asistență medicală pe mare. La bordul navei se află o echipă de medici, capabilități de terapie intensivă, ventilatoare și kituri suplimentare de testare.

USS Kidd este cea de-a doua navă a marinei americane care a raportat un focar de COVID-19, prima fiind transportatorul de aeronave USS Theodore Roosevelt (CVN-71). În total, 26 de nave ale forțelor navale SUA au raportat cel puțin un caz de coronavirus.

La 25.04.2020, 100% dintre membrii echipajului US Theodore Roosevelt au fost testați pentru COVID-19, cu 833 de rezultate pozitive și 4.105 negative. Din totalul cazurilor, 112 marinari s-au recuperat.

Sursă articol și foto: businessinsider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

România sprijină Republica Moldova cu echipamente medicale și materiale sanitare

Mon Apr 27 , 2020
Potrivit celor mai recente declarații ale președintelui României, Klaus Iohannis, din 27.04.2020, țara noastră va oferi sprijin Republicii Moldova în lupta cu noul coronavirus. După o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri au fost luate o serie de decizii printre care și cea de a oferi „un ajutor pentru […]