Noi sisteme de comunicații pentru bombardierele ruse

Bombardierele strategice modernizate Tu-160M2 și Tu-22M3M ale forțelor aeriene ruse vor primi noi sisteme de comunicații bazate pe platforma celor folosite la aeronavele de luptă Su-57, a precizat biroul de presă al Grupului Ruselectronics (parte a companiei de stat Rostec), potrivit TASS.

„Sistemul a fost dezvoltat folosind platforma de comunicații creată pentru Su-57 de generația a cincea. Ca avantaje principale, se caracterizează prin fiabilitate ridicată, transmisie rapidă de informații, o greutate mică și eficiență energetică. Soluțiile tehnice folosite pentru crearea sistemului ajută la angajarea rapidă a funcționalităților sale tehnice prin modernizarea software-ului”, a explicat biroul de presă.

Sistemul actual de comunicații este dezvoltat de experții companiei de cercetare și producție Polyot, din cadrul Grupului Ruselectronics.

Sursă foto: businessinsider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Declarație comună SUA-Slovenia pentru securitatea rețelelor 5G. Avertizări privind pericolul chinez

Fri Aug 14 , 2020
Secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul de externe sloven, Anze Logar, au semnat joi (13.08.2020) o declaraţie comună privind „securitatea rețelelor 5G” pentru protejarea spaţiului cibernetic din Slovenia, scrie ABC News. „Partidul comunist chinez doreşte să restrângă libertatea voastră, a tuturor”, a spus Pompeo la o conferinţă de […]