Noi capabilități de intelligence geospațial pentru Forțele Aeriene ale SUA

Forțele Aeriene ale SUA (USAF) au atribuit un contract celor de la Descartes Labs care le va permite să folosească platforma de analiză geospațială a companiei pentru integrarea de date multisursă și analize tactice în timp real, potrivit C4ISRNET.

Contractul de cercetare-inovare, aflat în faza a doua, a fost atribuit prin intermediul AFWERX (program al USAF de inovare) și Direcția Informații și Vehicule Spațiale a Laboratorului de Cercetare al Forțelor Aeriene (AFRL). Descartes Labs nu a dezvăluit valoarea contractului.

Conform termenilor contractului, USAF va putea folosi platforma companiei pentru a integra date din surse multiple, dar și pentru a genera analiza în timp real. Sursele de date vor include imagini satelitare, aeriene, din zona transporturilor și multe altele.

„Integrarea datelor și utilizarea tehnologiilor dezvoltate de Descartes Labs sunt esențiale pentru a oferi forțelor aeriene și forțelor spațiale ale SUA capabilități inovatoare de intelligence, monitorizare și supraveghere, dar și pentru integrarea informațiilor pentru managementul sistemelor de comandă și control de generație viitoare”, a explicat AFRL.

Contractul continuă demersurile Descartes Labs dintr-o fază anterioară, în care platforma lor a colectat și explorat imagini de tip „wide area motion”.

„Procesul de descoperire a cerințelor clienților a evidențiat necesitatea utilizării automate a datelor pentru a ușura supraîncărcarea cognitivă, pentru a optimiza fluxurile de lucru privind exploatarea manuală și pentru a spori capacitatea de diseminare a datelor”, a declarat Phil Fraher, președintele Descartes Labs.

Sursă foto: c4isrnet.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cazul „extrema dreaptă infiltrată în armata germană” – o lecție pentru toată Europa

Sat Jul 11 , 2020
La finalul lunii iunie, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunțat că forțele pentru operații speciale ale armatei (KSK) vor fi parțial dizvolvate din cauza unor legături pe care o parte dintre membrii săi le au cu grupări de extremă dreapta. Forţele speciale (KSK) „au devenit parţial autonome” în […]