Nicolae Ciucă: contracte în valoare de 1,8 miliarde de lei pentru operatorii economici din industria națională de apărare

Joi (18.02.2021), a avut loc o întâlnire între ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, și reprezentanți ai sindicatelor din industria de apărare şi cea aeronautică, în cadrul căreia s-a discutat despre căile prin care industria națională de apărare ar putea absorbi cât mai mult din sumele pe care Ministerul Apărării Naționale le alocă pentru achiziții și mentenanță, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului apărării.

„În industria de apărare, ne dorim operatori economici performanți, care să răspundă intereselor de securitate ale României”, precizează Nicolae Ciucă.

„Pentru atingerea acestui obiectiv, instituția militară a răspuns nevoii de predictibilitate, atât de necesară adaptării producției autohtone astfel încât să răspundă cerințelor noastre. Și anul acesta, la fel ca și anul trecut, am transmis specialiștilor din Ministerul Economiei informații pentru următorii 10 ani, referitoare la programele esențiale de înzestrare și la achizițiile certe pe care Armata României le va face de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030”, a mai explicat ministrul Ciucă.

Acesta a mai precizat că operatorii economici vor putea să se dezvolte concomitent cu evoluția tehnologică din înzestrarea Armatei Române și să investească în retehnologizare pentru a răspunde standardelor de calitate necesare producției și mentenanței echipamentelor militare. „Ne dorim operatori economici performanți, care să treacă de la asamblare la producție”, a subliniat Nicolae Ciucă.

„I-am asigurat pe cei prezenți că toate procedurile noi de achiziții pentru programele majore de înzestrare vor implica și industria românească de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate”, a mai menționat ministrul.

La finalul postării, Nicolae Ciucă a mai precizat că MApN estimează că va efectua plăți către operatorii economici din industria națională în valoare de circa 1,8 miliarde de lei, comparativ cu anul trecut când s-au înregistrat plăți de aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Elementele primului sistem HIMARS au ajuns în România

Mon Feb 22 , 2021
Principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare – HIMARS care va intra în dotarea Armatei României au sosit sâmbătă (20.02.2020), în Portul Constanța, se arată într-un comunicat al MApN. Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la sediul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe […]